theaters

Mitin de la CNT 2 de juliol de 1977

Vídeo del mitin de la CNT a Montjuïc el dia 2 de juliol de 1977. El mitin, va reunir més de 150.000 persones, la concentració més important aconseguida per la CNT durant i des de la transició. Hi va assistir representants de totes les regions, així com de l’exili.

L’acte havia estat convocat pel Comité de Catalunya de la CNT, com una mostra més de la necessitat de vincular-se al poble treballador català amb actes lliures i oberts. A la vegada va servir per reunir en una mateixa tribuna als diversos sectors de l’exili representats per Federica Montseny, José Peirats, el secretari de la CNT de l’estat espanyol, Juan Gómez Casas, el secretari de la CNT catalana, Enrique Marcos i altres oradors com Antoni Morales i Fernando Piernavieja, en representació l’últim de la CNT Andalusa.

Les idees-força sobre les que es va basar el mitin eren una barreja de les diverses sensibilitats que recorrien la CNT aleshores.