Estem en una segona transició?

TRANSICIÓ : TRANSACCIÓ

Reflexions sobre el moment actual.

És molt el que s’ha dit i s’ha escrit sobre la qüestió que anem a tractar en aquestes jornades. I és precisament per això que intentem abordar-la de nou però des d’altres perspectives, sobre elements que, àdhuc sent grans protagonistes d’aquella època, han estat banalitzats i invisibilitzades.

A més, pel que sembla, les tesis de Nietzsche sobre l’eterna tornada es compleixen; com el passat serveix per pensar el present, i aquest present guarda una estreta relació amb el passat més recent; creiem que és interessant parlar de l’època de la transició partint d’aquelles zones (territoris) que no funcionen amb la mateixa lògica de la política tradicional, zones que també li han donat molt a la nostra Història, zones que necessiten ser tocades i repensades.

Per a això, celebrarem una sèrie de taules rodones en les quals 4-5-6 persones convidades faran una presentació de 10 minuts sobre un tema per després debatre amb les persones que acudeixin a aquesta taula. Igualment, i sense presentació, intentarem que vinguin totes les persones possibles que saben sobre els temes de cada taula, per enriquir els debats.

Dijous 5 de maig, 19h
Del carrer a les institucions?
Ateneu Popular 9 Barris Portlligat 11-15, BCN

Dijous 19 de maig, 18h
La joventut a la Transició
Contracultura, drogues i desarticulació.
Centre de Documentació dels Moviments Socials
Can Batlló – Constitució 25, BCN

Divendres 27 de maig, 19h
Desobediències, insubmissió i repressió.
Ateneu La Torna
Sant Pere Màrtir, 37 BCN

Dissabte 4 de juny, 18h
Barcelona, de la ciutat obrera a la ciutat marca consumista.
Ateneu Llibertari del Casc Antic Fonollars 13, BCN

Dissabte 11 de juny 11h
Anarquisme, explosió i ocàs del moviment.
La Filosa
Poeta Mateu Jané i Durán Local C. Molins de Rei

AEP_cartel_ok