Apa i la Gan Guerra

26a344ed-631e-465d-866b-48c2f064a0ff

Aquest cop tornem a prop del Barri, i es podrà visitar fins el dia 27 de maig al Casal de Barri Cardener (C. Cardener 45). Tècnicament és el barri de la Salut, però està just per sota la Travessera de Dalt, a l’alçada del Torrent de les Flors. Es pot arribar en metro per Lesseps (L3), Alfons X o Joanic (L4) i està obert de 10 a 13h i de 16 a 20, de dilluns a divendres.

Demà dimecres 11, a les 19h farem una visita comentada, per explicar-vos els detalls sobre aquestes caricatures que ara estan complint 100 anys. Si no us va bé aquest dia, estarem encantats d’acompanyar-vos, si podem, quan us vagi millor.

Si no l’heu vista encara, es tracta d’unes reproduccions de caricatures que Feliu Elias (APA) va publicar entre 1915 i 1916 a la revista Ibèria, i que il·lustren la Gran Guerra, però també com es vivia aquesta a Barcelona. Aquesta és la vuitena itinerància que hem fet al llarg de dos anys llargs, però contínuament l’hem anat ampliant i millorant, per contextualitzar-la millor i per donar a conèixer la figura de l’Apa, prou desconeguda i molt interessant per apropar-se als ambients culturals de principis del segle XX.

I si la vau veure fa temps, no us perdeu l’ocasió de revisitar-la, que ara hi hem afegit tot el que hem après de la mà de Joan Safont, Jordi Artigas, Josep Maria Delhom, Andreu Navarra, Josep Maria Cadena, Miquel Molins i Jaume Capdevila, a més d’haver-ne millorat la presentació.

Per fer un tastet, o per aprofundir en els continguts, tenim una web on es poden consultar molts materials:

kameraden.observatorivallcarca.cat

Una abraçada!