Umbral reconstruït

Umbral fou una de les revistes més emblemàtiques del moviment llibertari, tot i que l’edició del seu primer número es va produir quan ja havia passat el moment més àlgid i efervescent de la revolució social.

Edita el seu primer número el 10 de juliol de de 1937 a València i més tard es trasllada a Barcelona. A l’arxiu de l’Enciclopèdic només hi manquen 2 números per disposar de la col·lecció complerta, de 62 números. El darrer exemplar apareix amb la numeració 61, duplicada, el 21 de gener de 1939, cinc dies abans de l’entrada del feixisme a Barcelona.

L’hemeroteca de la Biblioteca Nacional d’Espanya permet consultar les versions digitalitzades dels números de que disposa. Gràcies a la col·laboració amb el projecte Gràfica Obrera i Anarquista, us oferim els 7 números que fins ara no es podien trobar a la xarxa.