Giorgio Perlasca

Giorgio Perlasca, També conegut per Jorge va néixer el 31 de gener de 1910 a Como Italià i va morir a Padova al 15 d’agost de 1992  durant la  segona guerra mundial es va fer passar com a cónsul Espagnol d’Hongria era l’hivern de 1944 i en aquell indret d’Hongria es va dedicar a salvar la vida de 5200 persones de les urpes del Nazis i de l’holocaust què aquest provoca-rent durant aquell període del anys 40.

Bé, Istituto Comprensivo Statale G. B. Grassi de   Rovellasca (Como) Italia , els seus alumnes durant aquest fi de curs han tingut cura de recordar la figura de Perlasca pel seu acte solidari i d’ajut mutu en un moment tan singular de pors i destrucció com fou la sense raó d’aquellas moments de la Segona guerra Mundial  i per fer aquest treball de fi de curs de memòria històrica l’ateneu enciclopèdic aporta alguna còpia de documents d’època per ornamenta el treball dels alumnes.