El Gato Negro un exemplar del 19 de gener de 1898

Diari “El Gato Negro de 19 de gener de 1898

a la portada un dibuix de Joan Pellicer Montseny, nebot de Josep  Lluis Pellicer Fenyes, de la saga dels Pellicer, el seu tiet fou el Primer President de la AIT a Espanya i també familiar eren Rafael Farga Pellicer Primer Secretari de la AIT, altre il·lustre de la Primera Internacional així com Antoni Pellicer Perraire un català anarquista que emigrà a l’Argentina, a principis del segle XX. “El Gato Negro” surt publicat el mateix any que al poc temps apareixia la Revista Blanca per denunciar la repressió a l’anarquisme i al poble obrer, de Catalunya, Andalusia, Galicia, i de tot arreu allí on la repressió era una constant,

 

-El Gato Negro-. vigila, que no et foti un zarpazo

un document més dels molts que guarden silenci en les nostres parets esperant el curiós de torn.

 

Mentre tant recordeu que l’Ateneu Enciclopèdic celebrà el 117 aniversari i el Centre de Documentació Històric Social arriba als 43 Aniversari.

Aquestes son dades per recolzar aquest projecte

si us plau col•labora amb l’Ateneu Enciclopèdic tant social com econòmicament fes-te’n soci de l’aep

salut

Manel Aisa