El hombre que pensó en matar Novela Ideal núm. 369 de Pedro Mas de Valois

el hombre que pensó en matar Pedro Mas de Valón La Novella ideal 3659

Mas Valois fou un periodista y anarquista que ja abans de la revolució escrivia i col·laborava amb el moviment llibertari , com aquesta i altres novel·les Ideals, però avui volem destacar-hi el seu paper a la clandestinitat i la resistència , primer a una trobada a Burdeos amb Diego Camacho i altres.

Però aquí cal rescatar-hi la història de clandestinitat  amb el Ple de La CNT dit de les Planes però que en realitat es celebra dins  un Bar del carrer San Ramon de Barcelona  que hi havia una penya Taurina fou el 2 de octubre de 1943,

ell va ser un dels escollit per formar el Comitè regional de la CNT de Catalunya juntament amb Josep Mª Follos,  Vicente Puerto i Carretero, . L’Any 1944 conjuntament amb Helios Gómez i un impressor anarquista que es deia  Soto editaren 8 números de Solidaridad Obrera  abans no foren detingut al desembre de 1944 al carrer San Ramon molt aprop del Bar a dalt esmentat.

desfruiteu de la lectura
salut
Manel Aisa
sisplau col•labora amb l’Ateneu Enciclopèdic /Centre de Documentació Històric Social
necessitem la teva col•laboració per fer una entitat culturalment i socialment amb caràcter per donar contingut a totes les iniciatives amb determinació.
col•labora tant econòmicament com aportant els teus projectes.
fes-te’ns soci de l’ateneu enciclopèdic pots fer un ingrés al numero de compta corrent de l’ateneu enciclopèdic, Centre de Documentació Històric Social  ES64 2100 0795 1502 0010 3308
recorda que com a Centre de Documentació Històric Social celebrem el 44 aniversari
i com ateneu enciclopèdic 119 anys.
salut
Manel Aisa Pàmpols