El Poder de la Educación treball realitzat a Montevideo 1940 per Albano Rosell

Albano Rosell El Poder de la educación Montevideo 1940 

els exilis, els eterns exilis de l’anarquisme sempre lluitant amb d’ignomínia dels eterns enemics de la vida, d’aquells que parlant de convivència i no fan més que com Saturn devorant els seus fills com bé expressava magistralment la pintura de Goya.

Alba Rosell un Sabadellenc que va tenir que emigrar ja de molt jove, a les primeres de canvi quan la dictadura de  Primo de Rivera ja era fora,  a d’Uruguai concretament , ells  juntament amb altres foren  els fundadors del Teatre de l’Avenir e inclús va arriba a escriure teatre social  per exemple “Les Llenyataires” y “La Fábrica” .  A 1901 actuava en un grup de Sabadell , que inicien la seva andadora teatral amb “La Reclosa”  d’Ignasi Iglesias , el 1903 amb Felipe Cortiella i altres fondant el grup “Centre Fraternal de Cultura”  a on es presenta’n els poemes dramàtics de Felip Cortiella “Dolora” i “Plors del Cor” d’ Albano Rosell al teatre Euterpe de Sabadell , el 1904 serà el pedagog i mestre de l’Escola Moderna de Mongat , anys abans  ja feia de mestre a la mateixa Barcelona.

Total la seva vida d’Anarquista es una constant ensenyança de pedagogia per construir un món millor des de d’infantessa.

per acabar a Montevideo l’any 1964

Gaudiu de la lectura i del coneixement

Visca l’Anarquia

sisplau col•labora amb l’Ateneu Enciclopèdic /Centre de Documentació Històric Social
necessitem la teva col·laboració per fer una entitat culturalment i socialment amb caràcter per donar contingut a totes les iniciatives amb determinació.
col•labora tant econòmicament com aportant els teus projectes.
fes-te’ns soci de l’ateneu enciclopèdic pots fer un ingrés al número de compta corrent de l’ateneu enciclopèdic, Centre de Documentació Històric Social ES64 2100 0795 1502 0010 3308
recorda que com a Centre de Documentació Històric Social celebrem el 44 aniversari
i com ateneu enciclopèdic 119 anys.
salut
Manel Aisa Pàmpols