Hanneke Willemse, estimada company , salut i anarquía

L’any 1977 varem conèixer a  Hanneke Willems  i el seu company Jaan ells venent a Barcelona carregats de films de les lluites dels okupes d’Amsterdam,  així que amb la gent del Poble Sec okuparem un espai al carrer Blai i durant uns dies varem organitzar  des d’els ateneus  llibertaris  una trobada sobre okupació, encara tinc a la memòria aquelles  imatges de  lluita dels joves anarquistes holandesos  per un habitatge digna en plena ciutat d’Amsterdam,

Eren temps que vam arribar ha creure que podiem construir un món millor, però la cosa no ha estat fàcil i com deia el poeta “Joan Manel Serrat”  “Pare el bosc ja no és el bosc … Pare estan matant la Terra”. Cal somniar de nou i creure que algú sabrà salvar la terra d’aquest capitalisme suïcida i traïdor.

Despres ella sempre acompanyada del seu company fins que va morir ens visitaven molt sovint a Barcelona , i també com a resultat dels seus viatge va veure la llum  un gran llibre que porta per títol “pasado compartido memorias de anarcosindicalistas de Albalate de Cinca 1928-1938 ” amb testimoni d’aquelles terres de l’Aragó recollits per una holandesa que estic convençut va viure en llibertat gran part de la seva vida. D’aquest llibre sortirà la possibilitat d’un documental aquí teniu que crec val la pena de tant  en tant visualitzar

fins sempre Hanneke Willemse, t’hem estimat en aquest boci de terra. ( avui 26 de març de 2021 ens ha deixat )

Salut i Anarquia

 

Manel Aisa

 

https://www.youtube.com/watch?v

https://keeswouters.wordpress.com/oral-history-project-amsterdam/dr-hanneke-willemse-1949/