La Huelga General nº 9 5 de febrero de 1902

La Huelga general 5 febrero 1902 nº 9

Diari “Huelga General” de “Cero” =Ferrer i Guàrdia .

Aquesta Vaga General de 1902 serà una Vaga crucial per la ciutat de Barcelona , les lluites per la dignitat dels sous dels obrers sempre molt mal pagats i el pols que van mantenir els obrers quan  estaven en un període de construcció de les societats de resistència encara no ben definides, d’aquell esdeveniment  de 1902 , va néixer poc després la necessitat de crear ateneus , como l’Ateneu Enciclopèdic , per què aquelles persones que és tenien que guanyar la vida amb les mans, també  tenien  el dret al coneixement , i per això res millor que crear l’ Ateneus Enciclopèdic, amb l’objectiu de crear coneixement en els barris més humils.

lo què anys després ja en la transició homes com Luis Andrés Edo en altre context parlaria del “Peón Il·lustrats”  és a dir aquells que van aprendre escriure i llegir en els sindicats i els ateneus obrers.

sisplau col•labora amb l’Ateneu Enciclopèdic /Centre de Documentació Històric Social
necessitem la teva col·laboració per fer una entitat culturalment i socialment amb caràcter per donar contingut a totes les iniciatives amb determinació.
col•labora tant econòmicament com aportant els teus projectes.
fes-te’ns soci de l’ateneu enciclopèdic pots fer un ingrés al número de compta corrent de l’ateneu enciclopèdic, Centre de Documentació Històric Social ES64 2100 0795 1502 0010 3308
recorda que com a Centre de Documentació Històric Social celebrem el 44 aniversari
i com ateneu enciclopèdic 119 anys.
salut
Manel Aisa Pàmpols