Antoni Dalmau Ribalta

Carta de Comiat a Antoni Dalmau (Familia)
Soci de l’Ateneu Enciclopèdic.
No tinc una altra manera d’arribar fins a la família, assabentat de la teva
sobtada mort, ens ha colpit el cor i no he pogut fer més que recordar les tardes passades,

a l’ateneu enciclopèdic mentre cercàvem documents pels teus magnífics treballs sobre el moviment obrer,Procès de Montjuïc” etc, que sé que molt l’estima tenies per tota aquella gent, sobretot els  nascuts a Igualada, com tu, els teus “tocallos“, des de la  família Arcs, passant per Joan Ferrer, fins a arribar els últims anys a l’exemple d’una persona com Fernandu.

En fi, aquest any que nosaltres preparàvem el 120 aniversari de l’Ateneu Enciclopèdic et tenia molt present perquè Antoni Dalmau, participes en alguna de les Taules Rodones que ara a primers d’aquest mes de gener volia presentar a l’assemblea de l’Ateneu Enciclopèdic per gaudir del coneixement que tu aportaves a partir  de la recerca en el Cas Rull, o en altres de la Primera Internacional lligada a la seva estimada Igualada, i per descomptat “El Procés de Montjuïc”

Una abraçada molt forta amic, sempre recordaré les tardes passades a l’Ateneu Enciclopèdic o quan en una petita llibreria del carrer La Cera 53 vènies a la recerca d’algun d’aquells llibres que tant t’apassionaven, i les llargues xerrades comenta’n els fets històrics.

Per l’Ateneu Enciclopèdic
Manel Aisa Pàmpols