130 aniversari de l’anarquisme xile, xerrada pels companys de la Biblioteca Archivo La Revuelta de Chile

Bé avui , uns 17 companys hem participat de la trobada amb els companys , de “la revuelta” de Xile,

ells, ens han fet una dissertació sobre les lluites socials , ve ïnals i sobretot els moments estel·lars de l’anarquisme xilè, que tot i tenir un escull difícil de saltar, (la Cordillera dels Andes) per allí també arribaren les idees del moviment llibertari , hi ha personatges com Pietro Gori i una d’ Erico Malatesta, allò que també és pròpia la mateixa rebel·lió de la seva gent sempre buscant corregir les injustícies que tant propicies son producte de la imaginació del capitalisme egoista.

En fi, l’exposició ha recorregut en un tancar i obrir d’ulls la història de l’anarquisme Xile de cent trenta anys, en poc més d’una hora i després un debat, entre l’avui , l’ahir, i les moltíssimes coses que tenim en comú, inclús la mateixa, història o molt sembla, i el que si és segur, els mateixos anhels de llibertat per una vida digna.

En fi, una xerrada i un debat que podem classificar d’instructiu a on néixer lliga’m d’interrelacionar-nos.

Abans de tot això la coral dels iaios flautes ens hi han delectat amb quatre o cinc cançons davant mateixes de la porta de l’ateneu enciclopèdic, així que tot a estat una mica màgic, tant, que avui Xile que podríem dir que està a l’altra punta del món, avui està molt més a prop, com aquell que
(Bella Ciao, Comandante Che Guevara, El pueblo Unido, A las Barricadas)
diu : !a tocar¡

Salut i visca l’anarquia aquesta que tant comença’m a necessitar.

Manel Aisa Pàmpols