Cultura Proletaria nº 44, 18 de febrero de 1911, New York

Cultura Proletaria New York 18 de febrero de 1911 

Continuem apostant perquè els nostres amics tinguin a l’abast premsa i documentació força interessant, com diuen a Tarragona , esperem que Xaleu una estona amb aquest tipo de  premsa, de principis dels segle XX

Premsa anarquista publicada a Nova York en Castellà , una bona col·lecció que ens pot donar idea de l’anarquisme Amèrica de principis de segle XX, trobem un grapat d’articles que segur ús resultaran superinteressants més d’un, per començar trobem un dibuix a la portada del nostre entranyable dibuixant Català Fermí Sagristà , després un article signat per Un Viejo Anarquista “Chicago, Barcelona ,Tokio“, “Despertad” per H Galindo, “Los Republicanos no son revolucionariosartículo de Ferrer i Guàrdia tred del diari La Huelga General, “Redeldia” Poema de G M Santona, “La corupción del Pueblo“, d’ Ángel P de la Luis, “Desde Puerto Rico” por Alfredo Negrin, “Principios Tácticas y tendencias” per Enrique Montesquiu, “Desde la Cárcel” segurament de la Model de Barcelona, Francisco Miranda, “Desde Tampa” per Tampanero, “Carta de J Pascualdesde Gran Haven Michigan , Los obreros del Mar per D Freijomil, “El sueño de un fogonero” per Jose M Cabeiras, “Balance General del Comité pro Huelga de Tampa” MG García i l’administrador J Martínez,  “Luchemos” per S Brage. En fi, un diari que ens dona molts elements d’estudi per continuar intentant conèixer que fou d’aquells somnis tal com ens recorda un fogoner segurament de les aigües de l’Atlàntic o del mateix riu Hudson de Nova York.

salut i molt bona lectura

i recorda recolzar l’ATENEU ENCICLOPÈDIC
aquest any celebrem el 120 aniversari de l’Ateneu Enciclopèdic i el 45 del Centre de Documentació Històric Social.
si us plau,
col·labora amb l’Ateneu Enciclopèdic /Centre de Documentació Històric Social
necessitem la teva col·laboració per fer una entitat culturalment i socialment amb caràcter per donar contingut a totes les iniciatives amb determinació.
col·labora tant econòmicament com aportant els teus projectes.
Fes-te’ns soci de l’ateneu enciclopèdic pots fer un ingrés al número de compte corrent de l’ateneu enciclopèdic, Centre de Documentació Històric Social (pregunta per el num. compte)
salut
Manel Aisa Pàmpols