Solidaridad Obrera n 444 Barcelona 17 de enero de 1917

solidaridad Obrera 444, 17-1-1917Aquest exemplar en plena Primera Guerra Mundial a Barcelona, a tot arreu continua en conflicte de classes, com no potser d’un altra manera, però a la premsa comença amb un article de força actualitat tant abans com ara “La guerra vista por un internacionalista” Dr. Juan E Carulla, després trobem altres articles del moment i de les vagues que conformen la llita de classes del dia a dia. “Solidaridad con los huelguistas de la Pobla de lillet“, “Contra Martorell y su banda” ( Martorell no és més que el cap de la policia d’aquella fosca Barcelona que comença amb la idea d’acabar amb els obrers conflictius) “Cosas de España” -un atropello y una injustícies-, “El proletariado Catalán y Emiliano Iglesias“, “La Huelga de Ebanistas“, també , “La Huelga de Ebanistas de Tarragona”, i telegrames, telefonemas, successos, i notícies la majoria que no ens deixen indiferents, tot i que més d’una serveix per reconstruir històries del moviment obrer inconcluses, que ajuden a omplir la nostra curiositat.

salut i bona lectura

i recorda recolzar l’ATENEU ENCICLOPÈDIC
aquest any celebrem el 120 aniversari de l’Ateneu Enciclopèdic i el 45 del Centre de Documentació Històric Social.
si us plau,
col·labora amb l’Ateneu Enciclopèdic /Centre de Documentació Històric Social
Necessitem la teva col·laboració per fer ateneisme.
Participa ens els debats que són cursos de formació, aprèn a escoltar i quan sigui l’hora dona la teva versió.
Ateneu Enciclopèdic és una entitat culturalment i socialment amb caràcter per donar contingut a totes les iniciatives amb determinació.
col·labora tant econòmicament com aportant els teus projectes.
Fes-te’ns soci de l’ateneu enciclopèdic pots fer un ingrés al número de compte corrent de l’ateneu enciclopèdic, Centre de Documentació Històric Social (pregunta per el num. compte)
salut
Manel Aisa Pàmpols